Da li ste se nekada pitali koliko para može biti potrošeno na jednu haljinu. Takve haljine i venčanice mogu samo da priušte najpoznatije i najbogatije dame sveta. Ljudi s velikim budžetom uvek žele haljine koje će biti jedinstvene i važi će za modne ikone.

Najskuplja haljina

Slavuj haljina je najskuplja haljina koja je ikad napravljena. Za šivenje ove haljine korišćeni su materijali poput crvene svile, satena i tafta. Haljina je dodatno ukrašena sa 750 svarovskih kristala i 70 dijamanata u obliku kruške. Slavuj haljina je prvi put prikazana na modnoj reviji u Maleziji 2009. godine. Cena ove crvene haljine je neverovatnih 30 miliona dolara.

najskuplja haljina ikada napravljena

 

Najskuplja svečana haljina

Svečane haljine se u glavnom nose na večernjim balovima i sličnim događajima. Italijanska modna kreatorka Alberta Ferretti je sašila najskuplju svečanu haljinu koja košta 700 000 dolara. Za šivenje ove haljine upotrebljena je najkvalitetnija svila roze boje, takođe haljini je dodato drago kamenje poput dijamanata, rubina i smaragda od 2.900 karata.

 

Najskuplja maturska haljina

Maturske haljine su najbitniji deo maturske večeri, mlade devojke uvek žele da budu kraljica večeri pa zato i znaju da daju puno para za haljinu. Najskuplja maturska haljina ima cenu od 14 000 dolara. Ova haljina je boje belog zlata i prekrivena je kristalima.

Najskuplja venčanica

Venčanice su najbitnije deo venčanja, zato su neke mlade dale puno para da bi njihove venčanice privukle puno pažnje. Dijamant venčanica je delo dizajnera Rene Štraus i Juvelira Martina Katza. Napravljena je 2006. godine od najkvalitetnije svile i prekrivena je sa 150 dijamanata. Ova zvanično najskuplja venčanica ikada je koštala neverovatnih 12 miliona dolara.

najskuplja venčanica ikada sašivena
Close Menu
×
×

Cart

Korpa