Stil Tradicionalne Venčanice

Svaka država na svetu ima svoju istoriju, ali Srbija ima veoma bogatu kulturu i tradiciju koja traje već vekovima. Objasnićemo šta je kulturno nasleđe koje su nam ostavili naši preci i život koji su živeli pre nas. Takođe ćemo radvojiti tradicionalne venčanice od ostalih slilova. Na balkanu postoji puno tradicionalnih nošnji kao što su srpska, bosanska, hercegovačka i crnogorska. Mi ćemo se samo fokusirati na srpsku narodnu nošnju iz svih krajeva Srbije. Samo u okviru srpske narodne nošnje razlikuju se šumadijska, vojvođanska, niška, vlaška, užička, vranjska i pirotska.

Vrste Tradicionalnih Venčanica

Srpsko tradicionalno venčanje podrazumeva mladu da na nogama nosi opanke, malo dužu suknju koja je ispod kolena, kratku pletenu košuljicu i što prostiju frizuru sa cvetićima. Mladoženja takođe treba da nosi opanke, široke pantalone od pojasa pa do kolena, kratku košulju i simbol sprskog mladića, šajkača. Pored svadbenih običaja poput razbijanja čaše, pucanje u jabuku, bacanje sita,… biće veoma zanimljivo i nezaboravno venčanje. Ali ako niste pristalica tipičnog seoskog venčanja, a želite da zadržite tradicionalan stil u kombinaciji sa venčanicom, ne brinite, u našem asortimanu možete pronaći veliki broj tradicionalnih venčanica, a uz našu pomoć, sa lakoćom ćete odabrati onu pravu haljinu. Tradicionalna odeća je dosta uprošćena od ostalih vrsta, ona nije ukrašena čipkom i cvetićima, u glavnom su sašivene od satena da bi imale neverovatan sjaj. Mladoženja u ovom slučaju treba biti u odelu, prvenstveno u nekim tamnijim bojama, ali u što prostijem stilu.

Ako Vam se ne dopada tradicionalo srpsko venčanje i sve vezano oko toga, za Vas onda imamo tradicionalne grčke, italijanske i francuske venčanice u kombnaciji sa raznim bojama. Predivne grčke venčanice koje su sašijene od providnih lepršavih materijala i sa prelepim detaljima. Italijanske izgledaju raskošno, jednostavno i elegantno sa puno detalja na njoj. Francuske haljine su široke sa dugim plaštom pune glamura i gracioznosti.

Ovo su neke činjenice koje će Vam biti potrebne da bi ste se opredelili za odgovarajuću tradicionalnu venčanicu.

U koliko ste pronašli odgovarajuću tradicionalnu venčanicu koja Vam se dopada, ili ako imate neko dodatno pitanje, možete nas kontaktirati putem e-maila. Mi ćemo se potruditi da u što kraćem vremenskom periodu odgovorimo na Vaše pitanje.

Close Menu
×
×

Cart

Korpa